fb
Openingstijden: maandag - vrijdag van 09.00 - 17.00u en zaterdag van 10.00-15.00u

Tabriz - Patina Perzisch Tapijt 365x280

Tabriz - Patina Perzisch Tapijt 365x280

 Image Zoom


De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

 • Aanbiedingsprijs: 818       -80%
 • Kleinhandelprijs: 4088 €
 • Tapijtcode: Vnt1509-950
 • Grootte: 365x280 cm
 • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
 • Leeftijd: 40-60 (Semi-Antiek)
 • Pool - Schering: Wol op Katoen
 • Knoopdichtheid: ongeveer70.000 knopen om de m²
 • Kleuren van het tapijt:
 • Belangrijke Aantekening: Het tapijt is een beetje scheef/ongelijk.
  Er is een kleine slijtage op enkele plaatsen van het tapijt.

De stad Tabriz is de hoofdstad van de provincie Azerbeidzjan in Zuidwest Iran. Tot aan het einde van het "karavaan tijdperk" was de stad het meest belangrijkste centrum voor handel en tapijtweven. Tabriz voorzag het Westen van meesterwerken die werden gemaakt door bekende en capabele wevers. De hoge kwaliteit van de Tabriz tapijten heeft hen wereldwijde naamsbekendheid gegeven. Vele werkplaatsen werden opgericht waar handgeweven tapijten met erg hoge knoopdichtheid en met hoge kwaliteit materialen werden geweven. Het gebruikte zijde en de fijne kwaliteit wol plaatsen deze tapijten in een erg hoge categorie. Geen andere stad in Perzië produceerde op zo'n grote schaal zo veel gevarieerde tapijten. Met of zonder medaillon, hun patronen zitten vol fantasie en zijn stuk voor stuk uniek. Bloemen, taferelen en scènes, stanza's en gedichten versieren hen. De meestgebruikte kleuren zijn beige, blauw en rood.

Het zijn semi-antieke stukken van Perzische oorsprong, meer dan 40 jaar oud. Ze vertonen wat slijtage aan hun stapel, maar dit doet niets af aan hun schoonheid in ontwerpen en kleuren, noch aan hun waarde die in de loop van de tijd toeneemt omdat ze de neiging hebben om antiek te worden.

Klassieke tapijten: Tapijten die geweven zijn in stedelijke gebieden in vaste werkplaatsen en weefgetouwen (in tegenstelling tot de nomaden). Hun ontwerpen worden eerst op papier uitgewerkt door ontwerpers. Dit patroon wordt door de wever nauwkeurig uitgevoerd. Toch kan er soms sprake zijn van een kleine variatie in het weefsel in een tapijt.

All CarpetU2 carpets are subject to cleaning with high quality antibacterial and moth protection products according to Persian law.

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Tabriz - Patina
Tabriz - Patina 375x281
788 €
Tapijten Die U Heeft Bekeken
Tabriz - Patina
Tabriz - Patina 365x280
818 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!