fb
Openingstijden: maandag - vrijdag van 09.00 - 17.00u en zaterdag van 10.00-15.00u

Enjilas - Hamadan Perzisch Tapijt 304x107

Enjilas - Hamadan Perzisch Tapijt 304x107

 Image Zoom


De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

  • Aanbiedingsprijs: 260       -80%
  • Kleinhandelprijs: 1301 €
  • Tapijtcode: nmd18157-921
  • Grootte: 304x107 cm
  • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
  • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
  • Pool - Schering: Wol op Katoen
  • Knoopdichtheid: ongeveer120.000 knopen om de m²
  • Kleuren van het tapijt:

De kleine stad Enjelas ligt 15 km ten zuiden van Hamadan. De tapijten die hier geweven worden hebben dezelfde naam en ze zijn stevig en erg duurzaam. Het meest voorkomende motief wordt "Herati" genoemd. Dit motief komt terug in de hele rand van het tapijt en het is zonder onderbrekingen geweven, van zijde naar zijde, zelden met een centraal medaillon. De wol die gebruikt wordt is van uitstekende kwaliteit en is geverfd met natuurlijke kleuren die de tapijten een natuurlijke glans geven. De kleuren die gebruikt worden in Enjelas tapijten zijn diep rood met een complementerende kleur blauw of vice versa en als derde kleur de ongeverfde, natuurlijke kleur van het dier (beige), dit wordt voornamelijk gebruikt in de rand en minder in de rest van het oppervlak.

De stad Hamadan is gelegen in het noordwesten van Iran, 300 kilometer ten westen van Teheran. Het is één van de oudste steden in de wereld en in de bijbel wordt ernaar verwezen onder de naam Ekvatana. De stad is een verzamelplaats en handelscentrum voor de tapijten geweven in honderden nabijgelegen steden en dorpen. Veel tapijten worden verkocht onder hun eigen namen, zoals Nahavand, Tuiserkan, Malayer, Hosseinabad, Burchalow, Enjilas, Lilihan, Khamse en Zanjan. De simpelste tapijten worden verkocht onder de naam van de stad Hamadan. Elke stad heeft zijn eigen stijl wat betreft het weven van tapijten met hun eigen kleuren en patronen. In de meeste Hamadan tapijten wordt een hoge kwaliteit wol en een veelvoud aan kleuren gebruikt. De wol krijgt zijn kleur door natuurlijke verf en de tapijten hebben verschillende tinten indigoblauw en uiteenlopende tinten rood.

Nomaden Tapijten: tapijten geweven door nomaden. Nomaden verplaatsen zich constant en ze verblijven nooit permanent in een geografische regio. Ze produceren (weven) handgemaakte tapijten op inklapbare weefgetouwen. Daardoor kunnen er kleine variaties voorkomen in het weefsel en hun tapijten zijn soms ongelijk van vorm. Tevens wordt het patroon geweven vanuit het geheugen en hangt het af van de inspiratie van de wever op dat moment. Het resultaat is dat het ontwerp in sommige tapijten niet gelijk zijn over het gehele oppervlak.

All CarpetU2 carpets are subject to cleaning with high quality antibacterial and moth protection products according to Persian law.

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Enjilas - Hamadan
Enjelas - Hamadan 305x104
346 €
Enjilas - Hamadan
Enjelas - Hamadan 303x105
242 €
Hosseinabad - Hamadan
Hosseinabad - Hamadan 298x110
358 €
Zanjan - Hamadan
Zanjan - Hamadan 300x116
258 €
Hosseinabad - Hamadan
Hosseinabad - Hamadan 298x109
260 €
Hosseinabad - Hamadan
Hosseinabad - Hamadan 296x106
251 €
Hosseinabad - Hamadan
Hosseinabad - Hamadan 300x106
254 €
Hosseinabad - Hamadan
Hosseinabad - Hamadan 297x110
261 €
Enjilas - Hamadan
Enjelas - Hamadan 298x108
257 €
Borchalou - Hamadan
Borchalou - Hamadan 314x98
246 €
Tapijten Die U Heeft Bekeken
Enjilas - Hamadan
Enjelas - Hamadan 304x107
260 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!