fb
Openingstijden: maandag - vrijdag van 09.00 - 17.00u en zaterdag van 10.00-15.00u

Tuiserkan - Hamadan - old Perzisch Tapijt 295x100

Tuiserkan - Hamadan Perzisch Tapijt 295x100

 Image Zoom


De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

 • Aanbiedingsprijs: 236       -80%
 • Kleinhandelprijs: 1180 €
 • Tapijtcode: nmd18852-540
 • Grootte: 295x100 cm
 • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
 • Leeftijd: 60-80
 • Pool - Schering: Wol op Katoen
 • Knoopdichtheid: ongeveer120.000 knopen om de m²
 • Kleuren van het tapijt:
 • Belangrijke Aantekening: Het tapijt is een beetje scheef/ongelijk.
  Er is een kleine slijtage op enkele plaatsen van het tapijt.
  De kleur van het tapijt is vervaagd op een klein gedeelte van de pool.

De stad van Tuyserkan ligt 10 km ten zuiden van Hamadan in een pittoreske vallei in het Alvand gebergte. In de omgeving van de stad worden schitterende tapijten en kleden geweven met de naam Tuyserkan. Ze zijn zorgvuldig geweven en van een goede kwaliteit. Een kenmerkend patroon van de Tuyserkan tapijten is een zigzaggende lijn langs de randen wat doet denken aan de Malayer tapijten. In het midden is gewoonlijk een enkele ruit afgebeeld. Hun kleuren zijn indigoblauw en beige. De wol is van uitstekende kwaliteit en is geverfd met een natuurlijke, plantaardige verf wat een speciale glans aan het wol geeft.

De stad Hamadan is gelegen in het noordwesten van Iran, 300 kilometer ten westen van Teheran. Het is één van de oudste steden in de wereld en in de bijbel wordt ernaar verwezen onder de naam Ekvatana. De stad is een verzamelplaats en handelscentrum voor de tapijten geweven in honderden nabijgelegen steden en dorpen. Veel tapijten worden verkocht onder hun eigen namen, zoals Nahavand, Tuiserkan, Malayer, Hosseinabad, Burchalow, Enjilas, Lilihan, Khamse en Zanjan. De simpelste tapijten worden verkocht onder de naam van de stad Hamadan. Elke stad heeft zijn eigen stijl wat betreft het weven van tapijten met hun eigen kleuren en patronen. In de meeste Hamadan tapijten wordt een hoge kwaliteit wol en een veelvoud aan kleuren gebruikt. De wol krijgt zijn kleur door natuurlijke verf en de tapijten hebben verschillende tinten indigoblauw en uiteenlopende tinten rood.

Nomaden Tapijten: tapijten geweven door nomaden. Nomaden verplaatsen zich constant en ze verblijven nooit permanent in een geografische regio. Ze produceren (weven) handgemaakte tapijten op inklapbare weefgetouwen. Daardoor kunnen er kleine variaties voorkomen in het weefsel en hun tapijten zijn soms ongelijk van vorm. Tevens wordt het patroon geweven vanuit het geheugen en hangt het af van de inspiratie van de wever op dat moment. Het resultaat is dat het ontwerp in sommige tapijten niet gelijk zijn over het gehele oppervlak.

All CarpetU2 carpets are subject to cleaning with high quality antibacterial and moth protection products according to Persian law.

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Hosseinabad - Hamadan
Hosseinabad - Hamadan 300x106
254 €
Hosseinabad - Hamadan
Hosseinabad - Hamadan 302x110
299 €
Hosseinabad - Hamadan
Hosseinabad - Hamadan 297x110
261 €
Enjilas - Hamadan
Enjelas - Hamadan 304x107
260 €
Hosseinabad - Hamadan
Hosseinabad - Hamadan 296x106
251 €
Zanjan - Hamadan
Zanjan - Hamadan 293x90
253 €
Hosseinabad - Hamadan
Hosseinabad - Hamadan 298x109
260 €
Enjilas - Hamadan
Enjelas - Hamadan 303x105
242 €
Enjilas - Hamadan
Enjelas - Hamadan 298x108
257 €
Enjilas - Hamadan
Enjelas - Hamadan 302x101
275 €
Tapijten Die U Heeft Bekeken
Tuiserkan - Hamadan
Tuyserkan - Hamadan 295x100
236 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!