fb
Openingstijden: maandag - vrijdag van 09.00 - 17.00u en zaterdag van 10.00-15.00u

Patchwork - Kelims 293x194

Patchwork - Kelims 293x194

 Image Zoom


De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

 • Aanbiedingsprijs: 244       -80%
 • Kleinhandelprijs: 1222 €
 • Tapijtcode: nmdp0038-1225
 • Grootte: 293x194 cm
 • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
 • Leeftijd: 20-40
 • Pool - Schering: Wol op Katoen
 • Knoopdichtheid: -
 • Kleuren van het tapijt:
 • Belangrijke Aantekening: De kleur van het tapijt is vervaagd op een klein gedeelte van de pool.
  Er is herstelwerk verricht aan het tapijt.

Patchwork Tapijten: Patchwork-Τapijten zijn gemaakt van stukken van verschillende handgemaakte tapijten die aan elkaar zijn gesneden en genaaid. De kunst van deze tapijten komt uit de oudheid. Het uiteindelijke oppervlak van het tapijt kan bestaan uit veel verschillende patronen, geometrische vormen, mensen, dieren, enz. Onlangs is Patchwork wijd verspreid omdat het als een nieuwe en moderne kunstvorm wordt beschouwd.

Dit is een specifiek type Oriëntaals, plat geweven kleed zonder pool (het is een voorloper van de pool-tapijten) en het is voornamelijk door nomaden in Perzië, Afghanistan, Turkije en in verschillende regio's van de Kaukasus vervaardigd. Dit kleed is behoorlijk smal met een simpel weefsel en geen pool en de hebben geometrische patronen en rijke kleuren. Om ze te kunnen weven werden natuurlijke materialen zoals wol gebruikt en soms zijde voor een delicaat en lichtgewicht kleed. Het kleuren van de wol is gedaan met planten en mineralen die natuurlijke, mooie kleuren geven. De lange geschiedenis van Kelim kleden gaat eeuwen terug tot aan de nomaden van Centraal Azië. Oorspronkelijk werden de tapijten voornamelijk huishoudelijk gebruikt en pas veel later werden de tapijten commerciële producten, gevolgd door de opleving van de oriëntaalse tapijten in de 16de en 17de eeuw. Ze zijn op veel manieren te gebruiken, als vloerkleed, wandkleed of als meubelkleed. De naam Kelim komt van het Perzische woord Gelim. De meest bekende Perzische tapijten zijn de Sumakh, Senneh, Fars en Qashqai. Veel Kelims zijn ook geweven in het grensgebied tussen Perzië en Afghanistan door de Balouch nomaden die gebruik maken van donkere aardkleuren.

All CarpetU2 carpets are subject to cleaning with high quality antibacterial and moth protection products according to Persian law.

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Tapijten Die U Heeft Bekeken
Patchwork - Kelims
Patchwork - Kilim 293x194
244 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!